Diabetes

Diabetes en voeten

De voeten van diabetes patiënten -mensen met suikerziekte- kunnen extra kwetsbaar zijn waardoor een speciale behandeling noodzakelijk is.

Medische aspecten

Diabetes patiënten hebben vaak last van warme en vochtige of zweterige voeten hierdoor is het risico dat ze schimmelinfecties op kunnen lopen.
Een ander gevolg van diabetes kan zijn dat men minder gevoel in de voeten krijgt. Hierbij is het van belang dat elke keer de voeten goed nagekeken moeten worden of er geen wondjes aanwezig zijn. Een goede voetverzorging is dan ook van belang. Als er wondjes zijn kunnen ze moeilijk genezen. Het is belangrijk dat er geen wondjes ontstaan en als ze er zijn dat ze dan goed verzorgd worden zodat ze niet kunnen ontsteken. 
De huid kan ook veranderen. De huid kan droger worden of gaan schilferen. Op de hielen kunnen hierdoor kloven ontstaan. Het is dan belangrijk dat de huid goed vet wordt gehouden. 
Vraag aan de pedicure welke crème geschikt is voor u als diabeet. 
Er bestaat ook een mogelijkheid dat de voet kan vergroeien door uitval van de voetspieren. 
Dit kan weer gevolgen hebben voor eelt vorming en risico van wondjes.

Het is daarom van belang dat u goed voor u voeten zorgt en maak een afspraak bij mij dan kom ik langs bij u thuis. Voor een voetverzorging.